Magyarországon is bemutatkoztak az Intel új processzorai

Két héttel a nemzetközi premiert követően az Intel és partnerei Magyarországon is bemutatták a Clarkdale és Arrandale kódnevű új processzorcsaládot és az erre épülő számítógépeket. Az új – a desktopokba szánt modellek esetében Core i3, i5 és Pentium, a notebookokba való változatok esetében pedig Core i3, i5 és i7 néven forgalmazott – chipekben a 32 nm-es gyártástechnológiával készülő központi lapka mellett egy 45 nm-es csíkszélességű vezérlőchip is található, mely a memóriavezérlőt, a PCI Express vezérlőt, valamint az integrált grafikus magot rejti. Hazánkban olyan gyártók mutatták be az ezekre épülő konfigurációikat, mint az Acer, az Asus, a Fujitsu, a HP, a Lenovo, a Sony, a FEFO, az Albacomp, a HRP Hungary és a CHS Hungary.

„Az Intel a processzorgyártás egy új korszakába lépett és partnereinknek köszönhetően, akik azonnal adaptálták az ipar legfejlettebb technológiáját, a fogyasztók olyan számítógépek széles választékával találkozhatnak mostantól, amelyek gyorsabbak ugyanakkor kevesebbet energiát fogyasztanak, és mindezt elérhető áron” – idézi a chipgyártó magyarországi leányvállalatának közleménye Golubeff Róbertnek, az Intel Hungary Channel Business Development menedzserének lelkes szavait.

Az Intel – a beágyazott modellekkel együtt – összesen több mint 25 új processzort, továbbá lapkakészleteket, wifi- és WiMAX-adaptereket mutatott be az év elején. A kaliforniai vállalat úgy számol, hogy a PC-gyártók világszerte több mint 400 laptop- és asztali konfigurációba építik majd bele ezek a termékeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények