A Magyar Telekom és a Cisco közös innovációs központot nyitnak Budapesten

A Magyar Telekom informatikai leánycégének, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt.-nek telephelyén a a Cisco Systems technológiai bázisára építve a két vállalat közös innovációs központot hoz létre – jelentették be tegnap a cégek képviselői

A projekt költségvetése, a beruházáshoz szükséges költség a tájékoztató szerint 50-100 millió forint, melyet a résztvevők fele-fele arányban biztosítanak. A tervek szerint a központ már a nyár elején megkezdi működését, s az ott folyó munkák nyomán létrejövő fejlesztések még idén megjelennek a Telekom kínálatában. Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy olyan internetprotokoll-alapú fejlesztéseket végeznek majd, amelyeket a vállalati szektornak fognak kínálni: például a video- és csoportmunka-jellegű kommunikáció, a virtuális adatközpontok, de az e-egészségügy és az intelligens energiamérők területén is dolgoznak majd a mérnökök.

Az új központban a Cisco TelePresence virtuális tárgyalóját használják majd, így lehetőség lesz arra, hogy az itt dolgozók e rendszeren keresztül a világ több mint kétszáz városában lévő Cisco-fejlesztőkkel tarthassanak hatékony munkakapcsolatot. A Magyar Telekomnak már van kilenc ilyen virtuális tárgyalója, s idén további ötöt helyeznek üzembe, s azt is tervbe vették, hogy ezt a szolgáltatást külsős cégek is igénybe vehessék.

Azóta történt

  • Indul a Mindentudás Egyeteme 2.0

    Újraindul a hatalmas sikerű sorozat, melynek keretében a legkiválóbb magyar kutatók tartanak előadásokat a különféle tudományterületek legújabb eredményeiről.

  • Átalakul a Magyar Telekom vezetése

    Több új posztot is létrehoztak, és távozik a cégtől Winkler János, a T-Home-ért és a T-Mobile-ért felelős vezető.

  • A Ciscóé a Tandberg

    A Cisco tegnap jelentette be, hogy lezárta a videokommunikációs megoldásairól ismert norvég Tandberg felvásárlását.

  • Nem brillírozott a Magyar Telekom

    A vállalat árbevétele és nyeresége is csökkent. A vezérigazgató szerint javulás az év vége felé várható csak.

Előzmények