Ma este Apple Showtime!

Ma rendezik meg az Apple már jó ideje beharangozott nagy médiaeseményét, melyen a hírek szerint a cég új termékeiről és az ezekkel kapcsolatos stratégiaváltásokról esik majd szó. „It’s Showtime” – áll az Apple meghívóin, s valóban, az előkészületek egy nagyszabású előadásra utalnak. A helyszín a San Franciscó-i Yerba Buena Center, a kezdési időpontja délelőtt 10 óra (magyar idő szerint este 7 óra). A leginkább blogoldalakon terjedő híresztelések már szinte az összes lehetőséget számba vették, amit csak a lehetséges új médiapiaci termékekről és szolgáltatásokról el lehet képzelni. Az utóbbi napok híradásai alapján a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy Steve Jobs mindenképp beszélni fog a teljes filmek letöltésének bevezetéséről. Az már bizonytalanabb, hogy a híresztelések a széles képernyős iPodról vagy a rég várt iPhone-ról igazak-e.

Joe Wilcox, a Jupiter Research vezető elemzője szerint, ha a filmletöltés tényleg megindul, akkor az talán egy új stratégia bevezetésének a jele. Ez a nagyszabású új stratégia feltehetően továbbra is a „nappalira” irányul, ám ez a fejlesztési irány bizonyos technológiai nehézségekbe ütközhet: legelőször is az Apple saját médiaformátuma lehet nagy gát. A letölthető tartalmak az iPod videoformátumában készülnek, s ha az Apple innen tovább akar lépni, akkor meg kell oldaniuk azt, hogy ezeket a tartalmakat más eszközökkel is le lehessen játszani. „Ha az Apple el akarja foglalni a nappalit, akkor ez lesz a legnagyobb gondjuk.”


Forrás: www.gizmodo.com

Emellett azonban számtalan találgatás látott napvilágot: vajon milyen meglepetésekkel áll elő Steve Jobs? Nemrégiben minden különösebb felhajtás nélkül jelent meg az új iMac és a Mac Mini frissítése, s a legtöbben arra gondolnak, hogy nem maradt más bejelentenivaló, mint az iPod változtatásának kihirdetése. Csak találgatások terjednek a blogoldalakon, íme a leginkább elterjedtek: filmletöltés az iTuneson; az AirPort Expressen is lehet videókat letölteni; új nanók megjelenése; széles képernyős, „real” video iPod; iPhone.

Hogy a füst nagyobb-e vagy a láng, ma kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények