Még papírszerűbb lett az e-papír

Az LG tegnap bejelentette, hogy megkezdte egy olyan új típusú, 6 colos elektronikus papír sorozatgyártását, amely reményeik szerint forradalmasítani fogja az e-book piacot. Nyomtatott papír hatását keltő könyvolvasók már évek óta jelen vannak a piacon, elég csak az ágazat legsikeresebb termékére, az Amazon Kindle-re gondolni. Az LG újítása abban áll, hogy az e-papírjuk az igazi papírlaphoz hasonlóan vékony és flexibilis, még ha csak 40 fokban hajlítható is.

A megjelenítő műanyag alaprétege nagyjából olyan vastag, mint egy mobiltelefon kijelzőjének védőfóliája, ráadásul sokkal kevésbé sérülékeny, mint az üvegalapú e-papírok. A vállalat stressztesztjében 1,5 méter magasról ejtették le több alkalommal a terméket, illetve műanyag kalapáccsal gyötörték, de az nem károsodott, karcolások sem keletkeztek a felületén.

Az LG műanyag alapú e-papírja 0,7 milliméter vastag, ez harmada a cég korábbi üvegmodelljének, súlya pedig mindössze fele az elődének, 14 gramm. Az új termék 1024x768 pixel felbontású, és természetesen fekete-fehér. Az új technológiájú kijelzőkre elsőként a kínai ODM gyártók csaptak le, és a várakozások szerint a megoldásra épülő termékek már május elején megjelenhetnek Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények