Közeleg a LibreOffice 3.3 kiadása

LibreOffice-logóTavaly októberben Document Foundation néven alakított önálló szervezetet az OpenOffice.org fejlesztői közösségének egy csoportja, hogy létrehozza a nyílt forráskódú irodai csomag egy új, az Oracle-től nem függő ágát. A LibreOffice-projekt most az első önálló mérföldkő, a 3.3-as verzió fejlesztésének végén jár: tegnap készült el a negyedik kiadásra jelölt változat (RC).

Ennek – amint az a libreoffice.hu blogon olvasható – leglátványosabb újdonsága, hogy a telepítő Windowson végre figyelembe veszi a területi beállításoknál megadott nyelvet, azaz magyar Windowson magyar nyelven jelenik meg a felület. A többnyelvű telepítőkészletnek azonban továbbra sem része a lokalizált súgó, ennek magyar kiadását külön lehet letölteni. Az RC4 kiadási megjegyzéseiben szerepel, hogy mivel az OpenOffice.org ugyanazokat a fájltípusokat regisztrálja be megnyitásra, mint a LibreOffice, ezért az utóbbi telepítése előtt javasolt az OpenOffice.org eltávolítása.

Az RC4 letölthető a LibreOffice weboldaláról, telepítése azonban olyan környezetben, ahol az esetleges adatvesztés komoly következményekkel jár, nem ajánlott.

A libreoffice.hu blog arról is beszámolt, hogy a jövőben Magyarországról még gyorsabb lesz a csomag letöltése, mivel a az ftp.novell.hu címen tükrözik az alapítvány letöltőszerverének teljes könyvtárstruktúráját.

Azóta történt

Előzmények