Követik az Uber példáját a taxisok

Megelégelték a taxisok, hogy az Uber az utazni vágyók egyre nagyobb részét viszi el előlük. A folyamat megállítására harmadik féllel állnak össze. Jelenleg is 7000 hivatásos taxiban fut az Arro tesztje New Yorkban.

Az Uber alkalmazásához nagyon hasonlító Arro készítői azt gondolják, képesek jobban csinálni, mint a konkurencia. A siker kulcsa szerintük az lehet, hogy nem változtatják dinamikusan az árakat, mint azt az Uber teszi (ha a kritikus szint alá csökken a sofőrök száma a környéken, növelik a fuvardíjat, ezzel ösztönözve a taxisokat).

Arro - E-Hail With No Surge Pricing from Corbin Visual on Vimeo.

Az Uber legnagyobb problémája (a legalitás kérdését most nem vizsgálva) a sofőrök elérhetősége és a lefedettség, amit az Arro a Creative Mobile Technologies (CMT) partnereként nem érez gondnak. A CMT ugyanis a New York-i taxik közel felében működteti a kijelzőket és a fizetési rendszert egyaránt.

Nem csak az Arro próbálkozik azonban a taxisok összefogásával és az Uber legyőzésével, többek között a Way2ride is ezzel a céllal jött létre (a Verifone alkalmazása, ők a taxik másik felében szolgáltatnak fizetési megoldást). Bár a taxisok hangoztatják, hogy a technológia számukra is rendelkezésre áll, mégsem indítják el saját variánsaikat, inkább használnak harmadik féltől származó, univerzális alkalmazásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények