Kipróbálható az új NOD32

A szlovák ESET elérhetővé tette az itthon is népszerű NOD32 vírusirtó és annak tűzfallal és spamszűrővel kiegészített változata, az ESET Smart Security (ESS) új, még fejlesztés alatt lévő 4.0-s verziójának bétáit. Mindkettő sok újdonságot tartalmaz.

A vírus- és kémprogramirtó például már képes szkennelni az SSL-titkosított POP3S és https e-mail forgalmat, dedikáltan támogatja a Windows Live Mail és Mozilla Thunderbird levelezőket, megbízhatóan vizsgálja át a 2 GB-nál nagyobb méretű fájlokat és külön kategóriaként kezeli a külső adathordozókat. Utóbbinak köszönhetően lehetőség van az egyes eltávolítható meghajtók elérésének blokkolására, akár meghajtónként vagy USB-portonként is, és külön beállítható, hogy a külső adathordozókról indított programok szkennelésénél működjön-e a heurisztika. További újdonság, hogy eddig önálló alkalmazásként – ingyenesen – letölthető SysInspectort integrálták a vírusirtóba.

A Smart Security esetében többek között javítottak a Vista UAC-kompatibilitáson, tekertek a spamszűrő modul teljesítményén, bevezettek egy olyan modult, amely figyelmeztet az elmaradt operációsrendszer-frissítésekre, és lehetővé tették a szkennelést elhalasztását akkumulátorról működő noteszgép használatakor.

Az újdonságok teljes listája a béták changelogjában olvasható, melyet az ESET béta-programjának weboldalán lehet megtalálni. Ugyaninnen tölthetők le a tesztverziók is.

Azóta történt

Előzmények