Kémprogramot is irt a Grisoft

Az AVG Antivírust készítő Grisoft bemutatta kémprogramvédelmi megoldását, amely a két hónappal ezelőtt felvásárolt Ewido Networks megoldásán alapul. A szoftvercég közleménye szerint az új verzió, az ewido anti-spyware 4.0 már közös fejlesztés.

A szoftver rugalmas elemző eszközöket kínál a professzionális felhasználók számára annak érdekében, hogy a számítógépük által futtatott folyamatokat kézzel is megvizsgálhassák: világos képet szerezhetnek az automatikusan elinduló programokról, az éppen folyamatban lévő internetes kommunikációról és a böngészőkbe automatikusan beépülő bővítményekről. A program a Windows XP operációs rendszerben több egyidejűleg bejelentkezett felhasználó esetében is ellátja feladatát.

A Grisoft közleménye szerint a korábbi változatot használó ügyfelek ingyenesen térhetnek át a 4.0-s verzióra. Magyarországon a spyware-irtó a Grisoft terjesztői hálózatán keresztül érhető el. A program önálló termékként is megvásárolható, de az új vagy már meglévő AVG Antivírus licenc mellé kedvezménnyel kínálják.

Azóta történt

Előzmények