Jelentős igényt adott le a TSMC öt legnagyobb partnere a 7 nm-es node-okra?

Negyed éve írtunk arról, hogy a TSMC a teljes következő évi 7 nm-es igény idei leadását javasolja a partnereinek, mivel az új gyártási eljárásaik iránti, váratlanul nagy igény mellett csak így tudják garantálni a fokozatos kiszolgálást.

A tajvani Apple Daily információi szerint ennek a főbb partnerek eleget is tettek, így az AMD, az Apple, a HiSilicon, a MediaTek és a Qualcomm, vagyis a legnagyobb öt megrendelő már biztosította magának a 7 nm-es waferekre vonatkozó rendeléseket.

A friss adatok alapján a tajvani bérgyártó az év első felében havonta 110 ezer wafert fog megmunkálni a 7 nm-es node-okon, és ez a szám havi 140 ezer waferre nő majd az esztendő második részében. Az egyes cégekre levetítve viszonylag sokat változik a megrendelés mennyisége. Az AMD konkrétan megduplázza az igényeit, míg az Apple lassan már az 5 nm-es eljárással szemez, tehát arra vonatkozóan is lesznek megrendeléseik. Ez azt is jelenti, hogy a 7 nm-es node-okra levetítve az AMD lesz a TSMC idei legnagyobb partnere. A Qualcomm és a HiSilicon hasonló mennyiségben gondolkodik, míg a MediaTek az ötödik helyre szorul.

Összességében a fenti öt cég a 7 nm-es gyártókapacitás nagyjából 86-88%-át fogja birtokolni, minden más partnere a TSMC-nek a maradékon osztozhat majd.

A vártnál nagyobb igények miatt a TSMC 7 nm-es vagy ennél modernebb gyártástechnológiáik a 2020-as bevétel minimum 35%-áért is felelhetnek majd.