Rendszerkép-készítőt ad külső merevlemezeihez az Iomega

Az EMC leányvállalataként működő Iomega ma a Las Vegas-i Consumer Electronics Shown (CES) bejelentette a v.Clone szoftvert. Ez egy olyan alkalmazás, melynek használatával a felhasználók egy külső merevlemezre menthetik és így magukkal vihetik PC-jük rendszerképét, majd ezt bármely más – kompatibilis operációs rendszert futtató – PC-n használhatják.

Az EMC-vel együtt kifejlesztett és a VMware virtualizációs technológiáját alkalmazó v.Clone virtuális klónt készít az elsődleges számítógép operációs rendszeréről, alkalmazásairól és személyes beállításairól, és eltárolja ezt egy külső, USB-csatolós Iomega merevlemezen. A v.Clone szoftverrel rendelkező merevlemezt azután gyakorlatilag bármilyen PC-hez csatlakoztatva (a Mac egyelőre nem támogatott) a felhasználó az elsődleges számítógépen tárolt összes tartalomhoz hozzáfér. Az adatok nem maradnak fent a másodlagos gépen – csak maga a v.Clone player alkalmazás –, miután a felhasználó végzett. Amikor aztán a meghajtót megint az elsődleges számítógéphez csatlakoztatja, a szoftver automatikusan szinkronizálja az állományokat, azaz átvezeti a PC-re a változásokat.

A v.Clone-t várhatóan még ebben a hónapban letölthetik majd az Iomega külső merevlemezeinek használói a gyártó weboldaláról, a negyedév végétől kezdve pedig az USB-s hordozható meghajtók már előtelepítve tartalmazni fogják – közölték.

Azóta történt

Előzmények