Internet nélkül mondja a válaszokat az AI-képes telefon

Nincs internet, sőt, drága, offline AI-működést biztosító chip sem? Semmi gond, egy telefon így is bemondja az AI válaszait.

Az AI nagy dolog lehet, de mi van, ha nincs internet? Megoldás lehet, ha az AI-chip offline is képes működni, ez persze drágább lapkát feltételez, ami nem lesz ott mindenben. Ez főleg azokban a régiókban lenne nagy kérdés, ahol nem a legdrágább eszközökkel szaladgálnak.

A kanadai Viamo igyekszik megoldást találni, ezért Nigériában a múlt hónapban elindította a szolgáltatását, illetve egy hagyományos mobilt hozott, ami képes a helyi mobilhálózatokon át AI-technológiához férni.

Ezeken át küldi el a parancsokat és kéréseket, SMS-ben és hanghívásban érkezik az információ. Más chatbotokhoz hasonlóan működik, de olcsóbb.

A Viamo a legszegényebb régiókat és a félreeső területeket szolgálná ki az újítással, Pakisztánban, Indiában, Tanzániában és Zambiában is terjeszkednek, brit, amerikai és UNICEF-es támogatással. Igyekeznek információkat terjeszteni a HIV, a trópusi betegségek, a víz, a higiénia, a táplálkozás és a közegészségügy kapcsán is.

Azóta történt

Előzmények