Gondjaid vannak? Akkor írj a Teremtőnek egy posztot!

(Infobulvár) Egy menő netes guru Ausztráliában új oldalt indított azok számára, akik imáiknak, kéréseiknek, könyörgéseiknek keresnek helyet az interneten: a dear-god.net weboldalára bárki írhat ilyen üzenetet – s mindegy, hogy azt a keresztény Istennek, Allahnak, Buddhának vagy valami meg nem nevezhető spirituális energiaközpontnak szánja.

Az alig egy hete indított oldal máris igen népszerű, több mint 63 ezer látogatója volt az első hét napban. A hozzászólások igen vegyesek, a humorostól a halálosan komoly szándékúig, a depresszió, az abortusz, a politikai kérdések és a homoszexualitás mind-mind szóba kerülnek. (Például: „Kedves Isten, tudnál nekem egy új pasit küldeni?”)

cougar

A vallásos közösségek mind aktívabbak az interneten is, ezekről a kezdeményezésekről mi is többször beszámoltunk: az egyházak hivatalos képviselőitől kezdve az önszerveződő közösségekig, az üzletet szimatolóktól az elkötelezett térítőkig. Ahogy az ausztrál vonatkozású hírt közreadó új-zélandi portál is beszámol róla, e hónapban indult például a katolikus egyház által támogatott „vallásososok Facebookja”, ahol az internet adta lehetőségeket használják fel a közösségépítésre.

Az új honlap ötletgazdája, Bill Tikos, úgy véli, ő csak egy új terepet ad azoknak a kommunikációs formáknak, melyek eddig a magányos imákban és a gyónási jellegű megnyilatkozásokban nyilvánultak meg.

Előzmények