Vezeték nélküli töltővel újít az Ikea

Az új eszközt könnyedén fel lehet szerelni már meglévő bútorainkra.

Az Ikea ugyan már 2015 óta forgalmaz olyan bútorokat, melyekben beépített vezeték nélküli akkutöltő van, de ennek kényelmét csak azok élvezhetik, akik megvesznek egy ilyen asztalt vagy polcot.

A vállalat épp ezért határozta el, hogy új terméket vezetnek be: egy olyan vezeték nélküli töltőt, amelyet bármilyen bútorra fel lehet szerelni.

A Sjömärke (kb.: jeladó, irányjelző, irányfény) nevet kapott eszközt 40 dollárért (mintegy 12 ezer forintért) árulják majd hamarosan, és némileg különbözik a már ismert Qi töltési technológiát használó padektől: a 7x3x1 hüvelyk méretű, alumíniumból és műanyagból készült töltőt ragasztva és csavarral egyaránt fel lehet szerelni az asztal vagy a polc alsó felére. A leírás szerint fémből készült bútoroknál nem működik, minden más anyagnál igen.

IKEA
[+]

A használati utasításban szerepel, hogy a töltőpad és a telefon távolsága minimum 8 mm kell legyen: a gyártó 9,5 és 22 mm közötti távolságot javasol. Az is olvasható, hogy egy közel kétméteres tápkábelt adnak hozzá, illetve olyan jelölőket, melyeket a bútor felső felületére lehet felrakni, hogy mutassa a pad helyét.

A készülék kijelzi a töltés állapotát, biztonsági okokból hőmérséklet- és teljesítményérzékelővel is rendelkezik. Kompatibilis a legújabb, Qi 1.2.4 alap terhelési profillal (BPP), vagyis a szabványos 5 wattos tartományon belül teljesít.

Az Ikea szóvivője azt nyilatkozta a The Verge-nek, hogy a Sjömärke októbertől lesz elérhető a vásárlók számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IKEA

Azóta történt

Előzmények