Elektromos autókba költözik a PlayStation 5 a Honda és a Sony jóvoltából

Az USA-ban már 2024-ben elindítja a Honda és a Sony a PlayStation 5 EV platformot, a cél a Tesla megszorongatása.

A Honda és a Sony még idén jelentettek be egy EV-s együttműködést, amely most váratlan irányban folytatódik. A Sony robotikai részlegét vezető Izumi Kawanishi kijelentette, hogy technikailag lehetséges és jövedelmező lenne az együttműködés keretében a jövőbeli elektromos autókba integrálni a PlayStation 5 platformot.

A Honda EV-kbe költözik továbbá a Sony filmes és zenés kínálata az infotainment rendszereket keresztül, a szolgáltatások 2024-ben indulhatnak az USA-ban. A kezdeményezés nem titkolt célja a Tesla megszorongatása a Sony szolgáltatásaival.

A tájékoztatók szerint a Teslával szemben a Sony tartalmai, szolgáltatásai és technológiai nagy ütőkártyát jelenthetnek, és a PlayStationt figyelembe véve mindent úgy tervezhetnek az alapoktól, hogy a tartalmat vegyék figyelembe. Azt is hozzátették, hogy magas szintű önvezetésre lesz szükség ahhoz, hogy az autó utasai élvezhessék a játékokat és a többi szolgáltatást.

Egyes elemzők szerint az új irány mindenesetre azzal magyarázható, hogy a Honda szeretne kitűnni a nagyon zsúfolt mezőnyből, a Sony pedig az EV-iparba betörni a szolgáltatásaival és alkatrészeivel.

Azóta történt

Előzmények