Hazatelefonál a legújabb ATI Catalyst meghajtóprogram

Nem minket hív föl otthonunkban ugyanis az ATI videokártyákhoz "évek óta" kiadott Catalyst meghajtóprogram legújabb, 3.0(a)-s változata, hanem az egyesült államokbeli Redmondot! És ez nem csalás, nem ámítás.

Amint azt a www.rage3d.com fórumon számos felhasználó szóvá tette, ezt a meghajtóprogramoktól szokatlan jelenséget tapasztalták a legújabb verzió feltelepítése után. Így a meghajtóprogram a Control Panel megnyitása után csatlakozik - hová máshová, mint a - crl.microsoft.com webcímre, ahol a Microsoft minőségtanúsító szolgáltatása található.

A jelenség, amit nyugodtan nevezhetünk komoly problémának, csak a Catalyst 3.0(a) verziónál lép föl és akkor is csak a DirectX 9-cel kapcsolatban. Az is igaz, hogy közel sem minden DirectX 9 és Catalyst 3.0(a) felhasználót érint a probléma, de amint a mondás tartja: egy is sok. Az ATI cég minden felelősséget elhárít magáról, és az ember jobb híján el is hiszi a vállalat ártatlanságát. Hiszen mi értelme és haszna volna egy kémprogramot integrálni a kártyái meghajtóprogramjaiba, amelyek azután éppen a Microsoftot tárcsázzák? De hogy az ATI driverei a hibásak, vagy a Microsoft DirectX 9 rendszere, egyelőre nem tudni.

Azóta történt