Karácsonyi ajándék a hackerektől: 1,6 millió azonosító

A GhostShell nevű hacktivista csoport tegnap a szokásos fórumon, a Pastebinen jelezte, hogy újabb nagyszabású akciót zártak le, és a ProjectWhiteFox keretében idén több támadást hajtottak végre kormányzati, katonai és ipari szervezetek rendszerei ellen, és az internet szabadsága érdekében is folytatott akciók során megszerzett információk közül 1,6 millió rekordot/hozzáférési adatot közzé is tesznek. A közlemény szerint ezek az adatok számtalan területről származnak: űrkutatás, nanotechnológia, bankok, oktatás, kormányzat, hadsereg stb.

Úgy tűnik, a felhasználói adatok többsége főként nagy amerikai intézmények, szervezetek szervereiről származik (NASA, Pentagon, FBI, jegybank stb.), de ott van a listán az Európai Űrügynökség, az ESA, illetve az Interpol is. Emellett magáncégek rendszereibe is sikerült betörniük. A közlemény szerint a 150 meghackelt szerver működtetőit értesítették azokról a biztonsági résekről, melyek módot adtak az illegális behatolásokra.

A hacktivisták arról is beszámolnak, hogy a hatóságok nagy erővel nyomoznak utánuk, üldözik őket, ám mindeddig csak kisebb, a csoport számára nem számottevő kárt tudtak okozni.

Előzmények