Galéria: A jövő környezetbarát PC-i

Vajon hogy fog kinézni a jövő Green PC-je? Hogyan illeszkedik a környezetbarát technológia az eredetei dizájnhoz? A környezetkímélő PC-k fejlesztésében és gyártásában úttörő szerepet játszó Fujitsu Siemens folyamatosan  keresi a választ ezekre a kérdésekre – nem csupán jelenlegi termékei, hanem a jövőbeni modellek tervezésekor is.

A vállalat dizájnpályázatot írt ki a Müncheni Alkalmazott Tudományok Egyetemének hallgatói számára a Green PC jövőbeni koncepcióterveinek kidolgozására. A 2005 nyári szemeszter során nyolc hallgató nyújtott be olyan pályamunkát, amelyben az ökológiailag megfelelő technológiát könnyen szervizelhető és újrafelhasználható dizájnnal ötvözi. A három legjobbnak ítélt, díjazott koncepciótervet mutatjuk most be.

Első díj: Gianni Ciotola


A bimbót formázó Green PC-koncepció annak mintájára készült, ahogy a természetben a rügy védelmezi értékes tartalmát. A lehajtható oldallapok halk vízhűtésű rendszert rejtenek és biztosítják a rendszerelemek könnyű hozzáférhetőségét.


Második díj: Moritz Schmidt


A második helyezett pálymű abból indul ki, hogy a jövő Green PC-je kevesebb meghajtót és komponenst, kábelt és érzékeny elemet fog tartalmazni. A levehető burkolat légáteresztő anyagból készül, a funkcionális modulok könnyen cserélhetők.


Harmadik díj: Ralf Schmidt


A "bambusz" PC-ház a bambuszhoz hasonlóan rugalmas, de mégis ellenálló anyagból áll. A ház felső része védi a portokat és meghajtókat, és felnyitva hozzáférést biztosít a géphez. A ház felső részében elhelyezett, ventilátor nélküli hűtés kivételesen halkká teszi a működést.

 

Azóta történt

Előzmények