Új kereső jön a Facebook mobilos verziójába

A cég szóvivője közölte, hogy új keresőalkalmazáson dolgoznak, amely a releváns kulcsszavak segítségével könnyebbé és hatékonyabbá teszi a posztokban és a beszélgetésekben történő keresést (nemcsak a saját, hanem az ismerősök és a követettek tartalmaiban is).

A tesztelés egyelőre zártkörű, arról nincs információ, hogy mikor kezdődik az esetleges nyilvános béta-fázis vagy a bevezetés.

Az elmúlt években, a tartalmak szaporodása folytán Facebook elleni panaszok komoly részét tették ki azok a kifogások, melyek a közösségi oldal fapados keresési módszereit bírálták. Épp ezért kezdtek e technológiák fejlesztésébe, és tavaly vezették be az asztali gépeken a posztokba és üzenetekbe mélyen belelátó Graph Search nevű funkciót (valószínűleg a mobilos keresőnek is ez az alapja), amelyet azonban nem fogadott egyöntetű lelkesedés, mivel a Facebooknál megszokott módon nem kevés adatvédelmi aggályt támasztott a bevezetés és a működés módja.

Azóta történt

Előzmények

  • A Google+ mobilon sem menő

    Továbbra is a Facebook tudja leginkább aktivizálni a közösségét, míg a Google+ ugyan növelte regisztrált tagjainak számát, azoknak egyelőre mindössze egyharmada aktív.

  • Nem tud leállni a Facebook

    A Titan Aerospace felvásárlása után atmoszférikus műholdakon keresztül lehet majd Whatsappozni azoknak is, akik eddig nem is álmodtak internetkapcsolatról.