EU-pályázatok készítése online segítséggel

Elindult a DirectEurope, az első webhely Európában, amely az EU-hoz újonnan csatlakozó országok gazdasági szereplőit és közigazgatási szervezeteit segíti az EU strukturális alapjainak megpályázásában.

Az Oracle, a HP Magyarország, az OTP Bank Rt. és a Leadex Magyarország hétfőn jelentette be a DirectEurope internetes portál beindítását, amely az együttműködő felek szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar gazdaság üzleti vállalkozásai, illetve a közigazgatási szervezetek és kapcsolódó intézményeik versenyképes szereplőivé válhassanak az európai uniós piacnak. Az új site várhatóan jól kiegészíti a kormányzat (Nemzeti Fejlesztési Hivatal - NHH) által üzemeltetett hivatalos internetes tájékoztató szolgáltatást

Ez az első olyan webhely Európában, amely az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok szervezeteinek nyújt segítséget az EU strukturális alapjainak megpályázásában, különböző online-szolgáltatások révén. A DirectEurope információval, szakértői háttérrel, célzott termék- és megoldásportfólióval igyekszik felkészíteni a vállalkozókat, az önkormányzatokat, a kis- és középvállalatokat az EU strukturális alapjaiból származó támogatások elnyeréséhez szükséges pályázatok sikeres kidolgozására, megkönnyítve és felgyorsítva a pályázati anyagok elkészítését. A DirectEurope most induló magyar változata a regisztrálást követően minden érdeklődő szervezetnek ingyen hozzáférhető.

Az EU-pályázatok elkészítése gyakran bonyolult, különösen a kis- és középvállalatoknak jelent nehéz feladatot, amelyek nem rendelkeznek a sikeres pályázáshoz szükséges szakértelemmel, pénzügyi erőforrásokkal vagy idővel. Az európai uniós támogatások megszerzésére pályázó vállalkozókat, kis- és középvállalatokat, illetve önkormányzatokat e hiányosság kiküszöbölésében segíti a DirectEurope.

"Örömmel látom, hogy a magyar gazdaság jelentős szereplői felismerték annak fontosságát, hogy a kis- és középvállalatoknak, illetve az önkormányzatoknak ki kell használniuk a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében elérhető pénzügyi forrásokat. Teljes mértékben támogatom ezt az egyedülálló kezdeményezést, amely ingyen biztosítja a pályázóknak a szükséges szakértői támogatást. Meggyőződésem, hogy ezzel több ezer kisvállalat részesül majd értékes segítségben" - nyilatkozta Dobrev Klára, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal alelnöke.

A DirectEurope online információelérést, illetve közvetlen kapcsolatot biztosít a megfelelő konzultánsokkal és partnerekkel, ezzel segítve a kis- és középvállalatokat, valamint az önkormányzatokat a remélhetően eredményes pályázatok gyors elkészítésében. A DirectEurope rendezett formában biztosítja a szükséges információkat és online módon elérhetővé tesz több eszközt, amelyek a pályázatok kidolgozását, a dokumentumkezelést, a pénzügyi számításokat, az önálló értékelést, továbbá a minőségbiztosítást szolgálják.

Az oldal a következő címen érhető el: http://www.directeurope.hu.

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal website-címe: www.nfh.hu.

A PH! partnere a Napi Online  egy új pályázatkereső szolgáltatást működtet:  elérhető a http://www.napi.hu/default.asp?cMenu=IP címen.

(*) A DirectEurope az Oracle Corporation kezdeményezése. A DirectEurope szolgáltatásait bárki ingyenesen igénybe veheti. A webhely közvetlenül a http://www.directeurope.hu címen érhető el, illetve a Nemzeti Fejlesztési Hivatal hivatalos webhelyén (www.nfh.hu) lévő hivatkozással is megtalálható.

Azóta történt

Előzmények