Elindul a Digg Google Reader utódja

A Google Reader közelgő leállítása alaposan felpörgette az RSS olvasók piacát, az elmúlt hónapokban több cég is bejelentette, hogy valós alternatívát kíván nyújtani az ex-Readeres tábornak. A Feedly már a migráció utolsó fázisát kezdi, a Digg pedig most indítja el RSS olvasójának bétatesztjét.

A Digg fejlesztői saját bevallásuk szerint az elmúlt 3 hónapban rengeteget dolgoztak az olvasón, és a Reader felhasználók visszajelzései alapján három fő szempontot tartottak szem előtt: legyen gyors, egyszerű, és át lehessen migrálni rá a Readerből.

Első ütemben csak az a 18 ezer ember kap hozzáférést, aki a fejlesztés kezdetén megosztotta véleményét a Digg csapatával, aztán pedig fokozatosan egyre több felhasználót engednek majd be a rendszerbe, és legkésőbb június 26-án mindenki számára elérhető lesz a Digg RSS olvasója. Az ezt követő 60 napban a fejlesztők az androidos alkalmazás befejezésén (az iOS-es már elérhető), a sebesség csiszolására, a rendszerező eszközök fejlesztésére és harmadik féllel (pl. Evernote) történő integráció lehetőségére fognak fókuszálni. Eközben elkezdenek dolgozni a kereső funkción, ami jelenleg hiányzik a programból.

Azóta történt

Előzmények