Családi jelszómegosztást vezet be a LastPass

Kibővül az egymással megosztható mappák száma és könnyebbé válik a biztonságos jelszókezelés is a családon belül.

Az egyik legnépszerűbb jelszókezelő alkalmazás hamarosan családi megosztás opcióval bővül. A LastPass bejelentése elsősorban a gyerekes családoknak jöhet jól, ahol a szülők úgy engedhetnek belépést a különböző szolgáltatásokba, hogy közben nem kell aggódniuk a bankkártyájuk megcsapolásától.

A nyár végén érkező funkció nem azonos a már most is elérhető családi közös mappának, ez ugyanis csak arra való, hogy különböző fizetős fiókokkal elérhessünk egy jelszóval védett tárhelyet. A maximum hat családtaggal működtethető megoldáshoz kell egy központi tag, aki az előfizetést intézi, menedzselheti a csoport tagjait és kinevezhet más adminisztrátorokat is.

A résztvevő fiókok saját jelszavaikat igény szerint megoszthatják, láthatóvá tehetik a többiekkel, természetesen egyenként kezelve azokat. Az ötletet egy, a LastPass által megrendelt kutatás adta, ami alapján a cég arra jutott, az emberek több megosztott mappát, és egymásnak vásárolt licenceket szeretnének a szolgáltatásba. A közlemény szerint az új funkcióval egyszerűbb lesz egy helyen biztonságosan tárolni a család egészségügyi, banki és egyéb adatait.

Előzmények