Cisco megoldáscsomag a felsőoktatásnak

A Cisco Systems bemutatta új oktatási hálózati megoldásait, amelyek középpontjában a biztonság, a távoktatás és az intelligens campusok állnak. A Cisco Connected Learning egy olyan háromlépcsős oktatási modell, amely támogatja a felsőoktatási intézményeket a diákközpontú, globális látásmódú, 21. századi oktatási környezet megteremtésében. A most bejelentett megoldások: a Cisco Campus Secure (biztonságos campus), a Cisco Virtual Classroom (virtuális osztályterem) és a Cisco Connected Real Estate for Education (a létesítményüzemeltetés hálózati támogatása) programok.

A Cisco Campus Secure a vezetékes és vezeték nélküli információs rendszerek, erőforrások és eszközök védelmét foglalja magába. A kezdeményezés három kulcsfontosságú területre terjed ki: Identity Management és Network Admission Control (azonosítás és hálózati hozzáférés-szabályozás), Adaptive Threat Defense (veszélyforrások elleni adaptív védelem), illetve Bandwidth Management (sávszélesség-gazdálkodás). Az azonosítás és hálózati hozzáférés-szabályozás a jogosulatlan hálózati hozzáférés megelőzésével védi az oktatási hálózat peremét, továbbá észleli az esetleg megfertőzött felhasználói eszközökről érkező rosszindulatú kódokat és vírusokat, kiküszöbölve a biztonságot fenyegető veszélyeket. Az Adaptive Threat Defense komponens felméri a normális hálózati adatforgalom jellemzőit, és vészjelzést ad, ha ettől eltérő viselkedést tapasztal. A Bandwidth Management komponens pedig segít megbirkózni a sávszélesség hálózati felhasználók közötti kiosztásának általános problémájával.

Az egyetemek és a főiskolák esetében folyamatosan növekszik a multimédiás és távoktatási eszközök iránt megnyilvánuló igény. A Cisco Virtual Classroom a hang-, videó- és webalapú együttműködést, valamint az azonnali üzenetküldéses funkciókat teljes, integrált távoktatási megoldásként ötvözi. A Cisco Connected Real Estate for Education pedig egyetlen központi konvergált hálózatban fogja össze a campusok létesítménygazdálkodásához szükséges olyan épülettechnikai rendszereket, mint a beléptető rendszerek, a zárt láncú kamerás figyelés (CCTV), a fűtés-, hűtés- és szellőzéstechnika (HVAC), a tűzvédelem és riasztásvezérlés, a létesítménymenedzselési rendszer (BMS) stb. – áll a vállalat közleményében.

Azóta történt

Előzmények