BME-s csapat nyert a Microsoft versenyén

„Képzelj el egy világot, ahol a technológia jobb oktatást biztosít mindenki számára, és arra inspirálja a tanulókat, hogy a technológia segítségével a világon mindenhol jobbá, hatékonyabbá és eredményesebbé tegyék az oktatást, és megváltoztathassák saját maguk és mások életét” – e témában hirdette meg idén ötödik alkalommal a Microsoft diákok számára megrendezett nemzetközi versenysorozatát, az Imagine Cupot. A megmérettetés magyarországi fordulóiban 996 versenyző vett részt, akik közül 29 csapat versenyzett szoftvertervezés kategóriában. Közülük az előválogatást követően hét csapat került be a a május 10-én megrendezett döntőbe.

A versenyen a döntős csapatok húsz-húsz percben mutathatták be az alkalmazásaikat. Az első helyezett az elsősorban BME-hallgatókból álló „The Team” nevű csapat lett, egy óvodásoknak szóló, angol nyelvet tanító szoftverrel. Érdekesség, hogy ez a csapat másodszor bizonyult a hazai mezőny legjobbjának, hiszen tavaly is ők nyerték a döntőt. A csapat tagjai: Jakab Emese (BGF), Zöld László (BME), Kapui Ákos (BME) és Orosz Bálint (BME). „Mivel a csapatból hárman tavaly is részt vettünk a megmérettetésen, és Magyarországról akkor is mi jutottunk tovább, nem volt kérdés, hogy idén is nevezünk. Akkor a fejlesztés során sok újat tanultunk, de talán még többet arról, hogyan prezentáljuk a munkánkat. Nagyon jól éreztük magunkat, azonban tavaly a Szlovéniában megrendezett kelet-európai döntőben nem értünk el helyezést. Ezt a csorbát szerettük volna kiköszörülni idén, ami sikerült is: most a magyarországi forduló után közvetlenül a Szöulban rendezendő világdöntőre mehetünk” – mondta Zöld László, a győztes csapat vezetője.

A második helyet a BME és az ELTE „Végzetes kivétel” néven induló közös csapata nyerte el, egy Xbox 360-on és PC-n egyaránt működő stratégiai játék és kvíz-engine hibriddel. A harmadik helyezett az ELTE „Sonnies of ELTE” fantázianevű csapata lett, akik PC-re és Pocket PC-re írt presenter alkalmazást fejlesztettek, amely képes a projektor kiváltására is.

A zsűri tagjai voltak dr. Kerese István, a Microsoft Fejlesztési platform üzletág igazgatója, Nagy Péter, az Evosoft Technológiai igazgatója, Grossmann Gábor, a Synergon szoftverfejlesztési üzletág igazgatója és Novák István, a Grepton technológiai igazgatója.

Azóta történt

Előzmények