Biztosítást kínál az internetszámlához az Enternet

Az Enternet tegnap bejelentette, hogy a gazdasági válságra való tekintettel az ügyfelei részére számlabiztosítási szolgáltatást indít. Amint az alternatív szolgáltató a közleményében írja: a jelenlegi környezetben bárkivel előfordulhat, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig kiesik vagy drasztikusan lecsökken a jövedelme, és problémái merülhetnek fel a számlák kifizetésekor. A biztosítást ilyen helyzetekre találták ki: ha egy biztosított ügyfél önhibáján kívül elveszti munkáját vagy keresőképtelenné válik, a biztosításnak köszönhetően hat hónapig még használhatja internet-hozzáférését.

A biztosítás havi biztosítási díja az Enternet által nyújtott szolgáltatás havi díjának bruttó 6,49 százaléka. Feltételei, hogy a biztosító kockázatviselésének kezdetekor a biztosított keresőképes és állományban foglalkoztatott legyen, illetve ne legyen harminc napnál régebben lejárt tartozása az Enternet felé.

„Egyre inkább látjuk, hogy a válságnak köszönhetően ügyfeleink fizetési morálja leromlott. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen szolgáltatás ebben a helyzetben nagyon is életképes lehet, hiszen nagyobb biztonságot tudunk nyújtani előfizetőinknek, nem kell annyi behajtási folyamatot indítani, így mindenkinek könnyebb lesz” – mondta a Bauer Róbert, az Enternet cégcsoport igazgatóságának elnöke.

Azóta történt

Előzmények