Biztonsági keretrendszert ajándékoz az NSA

Kiberbiztonsági eszközt osztott meg a világgal az NSA; a hétvégén került ki a GitHubra a SIMP kódja, ami rendszerintegrációs menedzsment platformot rejt. Az ügynökség tájékoztatása szerint a „kerék újra feltalálását”, azaz a felesleges párhuzamos munkát szeretnék elkerülni a nyilvánosságra hozatallal.

A jelenleg Red Hat Enterprise 6.6 és 7.1, illetve CentOS 6.6 és 7.1-es operációs rendszerek által támogatott programot a közintézmények és magánszemélyek is szabadon használhatják.

Ez a közzététel is a nemrégiben indított Technológia-transzfer program részét képezi, melynek keretében nyolc kategória megoldásait hozzák nyilvánosságra. Ezek között szerepel az optika, a feldolgozás, a biztonság és a mikroelektronika is.

Simpsonék ezt is megjósolták
Simpsonék ezt is megjósolták [+]

„A nyílt forráskódra épült közösség sokat profitálhat az NSA munkájából, ennek hatására pedig a kormányok tapasztalhatják meg a közösség tudását és nézőpontját” - mondta Linda Burger, a program vezetője.

A SIMP egy olyan keretrendszer, ami a megfelelő működési rugalmasság megtartása mellett kínál biztonsági megfelelőséget. A projekt főcélja a teljes gazdálkodási környezet megfeleltetése a különböző SCAP kritériumoknak és az ipari gyakorlatnak.

Bár a SIMP igény szerint akár azonnal is bevethető, az NSA azt javasolja, felhasználás előtt mindenki alakítsa a saját igényei szerint. A használata díjmentes, arra azonban figyelni kell, hogy a Red Hat Enterprise Linuxért fizetni kell.

Azóta történt

Előzmények