Bemutatkozik az origoplay.hu

A mai napon startoló [origo] Play portál (www.origoplay.hu) létrehozásával az Axelero Internet célja az, hogy vonzó és választékos tartalmat kínáljon több mint félmillió szélessávon internetező hazai felhasználó számára. A szélessávú tartalmak Magyarországon jelenleg egyedülálló választékban érhetők el a portálon, amelyek közül témák szerint – videó, kép, zene és játék – választhatnak az idősebb és fiatalabb felhasználók, hiszen ez utóbbiak számára kialakított oldalon számos játék, szórakozási lehetőség és gyermekfórumok várják az ifjú felhasználókat. A portál indulásakor a jogdíjas tartalmak "stream" és igény alapú (on-demand) azaz valós idejű, élő formában állnak rendelkezésre, és az Axelero Internet célja az, hogy az [origo] Play keretein belül mihamarabb kiterjessze az igény alapú szolgáltatások kínálatát.

Az [origo] Play által kínált tartalmak első nagy kategóriája a Videó. Ebben kapnak helyet a Reuters videó hírei, valamint egyéb, naponta többször frissülő, visszakereshető online külpolitikai és életmód hírek, futball- és más sportközvetítések. Szintén ide tartoznak a mozifilmek, ahol heti 7-8 mozifilm-előzetes, valamint az új filmekről készült riportok és háttéranyagok (pl. EPK Elektronik Press Kit) várják a nézőket. A televíziós csatornákkal kialakított együttműködések révén tévéadások is felkerülnek a weboldalra. És végül, de nem utolsósorban itt lesznek láthatók az [origo] már megszokott tévéműsorai, a ValóVilág és a Mindentudás Egyetemének előadásai.

A másik nagy kategória a Képek. Itt elsősorban a fotótár kínál praktikus és még kevéssé ismert lehetőséget az [origo] széleskörű olvasói táborának: a felhasználók saját fotóikat helyezhetik el az interneten, amelyeket vagy egy meghatározott csoport, vagy bárki számára elérhetővé tehetnek. Így a családi, vagy baráti fotók bárhol és bárkivel megoszthatók, amennyiben rendelkezésre áll internet-hozzáférés. Az Axelero tervei szerint a közeljövőben a felhasználók a kamerával ellátott mobiltelefonjaikról közvetlenül is feltölthetik képeiket az oldalra. A fotótár mellett e kategóriában galériák, képernyőkímélők és számos más képekhez kapcsolódó tartalom várja az érdeklődőket.

A harmadik és egyben talán legjelentősebb kategória a Zene. Itt a Magyarországon egyedülálló interaktív online rádió mellett videoklipek játszhatók le. Induláskor a BMG és a Warner Music folyamatosan bővülő kínálata érhető el, de tárgyalások folynak mind az öt nagy kiadóval (a fenti kettőn kívül az EMI-jal, a SONY Musickal és a Universallal) további klipek sugárzásáról is. Az újonnan induló online rádión az [origo] Play interaktív jellegének köszönhetően a zeneszámokat átugrani, a zenét pontozni lehet, így a rádió a számokat egyre inkább testre szabva, a saját rangsorolás szerint súlyozva sugározza. Magyarul az első online rádió a regisztrált felhasználók zenei ízlését rövid idő alatt "megtanulja", és annak megfelelő zenét sugároz.

A tervek szerint ugyanitt hamarosan útjára indul Magyarország első online Zeneáruháza is, ahol zeneszámok, vagy teljes albumok lesznek megvásárolhatók kiadónként és a vásárlási forma módjától függően változó áron. A szolgáltatás várhatóan 1 hónapon belül elindul.

Az Axelero az [origo] Play weboldal induló tartalmát az elkövetkező hónapokban, években fokozatosan bővíteni kívánja. Tervei között szerepel online nyelvtanfolyamok indítása, sőt egész estés mozifilmek (video on demand) elérhetővé tétele is – utóbbiak természetesen fizetés ellenében. Az Axelero víziója, hogy a mai vezetékes telefonkapcsolat a jövőben az elektronikus szórakozás legfőbb csatornájává fog válni, amely egyaránt lehetővé teszi a telekommunikációt, az internetezést, valamint a szórakoztató tartalmak – televízió-műsorok, videók, zenék és játékok – közvetítését. A vállalat biztos benne, hogy törekvéseit más internetes portálok, szolgáltatók is követni fogják, egyre jobb és szélesebb tartalomkínálathoz juttatva a folyamatosan bővülő hazai internetes tábort.

Azóta történt

Előzmények