Az Office XP üzleti alkalmazásai

Az Office XP megjelenésével egyidőben a Microsoft Corporation bemutatta az irodai programcsomag hat üzleti alkalmazását is. A mai naptól elérhető FrontPage 2002, MapPoint 2002, Outlook Mobile Manager, Publisher 2002 és a Visio 2002 elsősorban a vállalati felhasználók számára nyújt új üzleti lehetőségeket.


Microsoft Frontpage 2002

A Microsoft FrontPage 2002 webhelykészítő és -felügyelő eszköz hatékony segítséget nyújt webhely elkészítéséhez. Az új eszközök a FrontPage 2000 szolgáltatásaira épülnek, így a felhasználó egyszerűbben és nagyobb biztonsággal kezelheti és felügyelheti a webhelyet. A FrontPage 2002 az Office XP termékcsalád része, és ezáltal nagymértékben hasonlít a termékcsalád többi alkalmazásához és kompatibilis velük. Ennek köszönhetően egyének, csoportok és szervezetek is egyszerűen és hatékonyan használhatják az Internetet és a csoportos intraneteket a produktivitás növelésének érdekében.


Microsoft Publisher 2002

Microsoft Publisher tervezésénél a szoftvergyártó azokat az üzleti felhasználókat tartotta szem előtt, akik saját maguk szeretnék létrehozni a cég értékesítési és marketing anyagait. A Publisher segítséget nyújt a professzionális kiadványszerkesztéshez, többezer testre szabható kiadványsablont tartalmaz, magas szintű integrációt biztosít Microsoft Office alkalmazásokkal, teljes körű kiadványszerkesztő megoldásul szolgál nyomdai és webes célokra egyaránt. A Publisher 2002 segítségével nem hivatásos tervezők professzionális minőségű hírleveleket, szórólapokat, katalógusokat, brosúrákat és webhelyeket hozhatnak létre. A Publisher 2000-ben jelent meg a kereskedelmi nyomtatás, így a négy nyomdai alapszínes nyomtatás támogatása. A Microsoft Publisher új verziója tovább bővíti a korábban bevezetett nyomtatási szolgáltatásokat, mostantól kombinálható a nyomdai alapszínes és a direkt színes nyomtatás, illetve akár hat direkt szín is használható egyetlen kiadványban.


Microsoft Visio 2002

A most megjelenő verzióval a Microsoft egyszerűsítette a termékvonalat, nagymértékben fejlesztette a szoftver vizuális eszköztárát s összehangolta a Visio-t az Office-szal és egyéb Microsoft termékekkel. Az általásnos üzleti felhasználásra szánt Visio Standard segítségével könnyedén lehet folyamat- és szervezeti ábrákat, valamint határidőnaplókat készíteni.

A Visio Professional széleskörű rajzoló és diagramkészítő funkcionalitása az elsősorban műszaki területen dolgozó felhasználók (rendszergazdák, mérnökök, ellátási vezetők, szoftverfejlesztők) számára nyújt megoldásokat. A Visio Professional egyesíti a korábban a Visio 2000 Tecnical és Professional kiadásaiban fellelhető megoldásokat. A felhasználók mostantól immár egyetlen termék segítségével készíthetnek diagramokat hálózatokról, adatbázisokról, szoftver alkalmazásokról, és web site-okról, valamint sematikus ábrákat rajzolhatnak gyártástechnológiai, elektrotechnikai, gépészeti és rendezési tervekhez.