Az idén is lesz 48 órás programozói verseny

Negyedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a felsőoktatásban tanuló hallgatók az IBM és partnerei – az R&R Software Zrt., az Avnet Kft. és az IBM DSS Kft. – által megrendezett programozói versenyen. Az először 2003-ban Pécsett, 2004-ben Veszprémben, majd tavaly Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán tartott kétnapos bajnokság az idén ismét a fővárosban marad, a helyszín ezúttal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lesz.

A hallgatók háromfős csapatokban jelentkezhetnek a november 10-én kezdődő megmérettetésre, de támogató szakértőket is regisztrálhatnak, akik tanácsot és útmutatást adhatnak nekik a verseny 48 órája alatt. A bajnokság ideje alatt a velük történő konzultáció a külső segítség igénybevételének egyetlen engedélyezett és lehetséges módja – kivéve néhány előre meghatározott honlapot (például ibm.com).

A versenyen a való életből vett üzleti problémák megoldása lesz a feladat. A munka során nem csak a programokat kell megírni, hanem a gyakorlatnak megfelelően a rendszerspecifikációtól a rendszerdokumentációig a kapcsolódó feladatokat is el kell végezni. Az eredményes és sikeres megoldások elkészítéséhez Linux-, Java- és SQL-ismeret szükséges: a programozási feladatot Linux operációs rendszeren, a modellezést IBM Rational termékekkel; az adatbázis-kezelést IBM DB2 UDB termékkel; a fejlesztést Java, Eclipse vagy IBM Rational/WebSphere környezetben kell elvégezni IBM WebSphere Application Server futtatási környezet felhasználásával.

A Lenovo laptopokból és PDA-kból álló nyereménycsomag mellett a sikeres résztvevők számíthatnak arra, hogy őket állásajánlattal vagy trainee-programban történő részvételi lehetőségekkel is megkeresik – ígérik a szervezők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények