A tabletek át fogják venni a vezetést

„Amikor az iPad piacra került, már akkor éreztem, hogy a tabletek piaca a PC-piacnál nagyobbra nő majd, azóta mindez csak erősödött bennem” – mondta Tim Cook egy San Franciscóban rendezett elemzői konferencián. Az Apple táblagépe elképesztő sikernek bizonyult, kevesebb mint két év alatt mintegy 55 millió adtak el belőle, ekkora keresletre saját bevallása szerint a vezérigazgató sem számított. Ugyanezt a szintet az iPhone például három év alatt ugrotta meg.

A forgalom azonban nem minden, ugyanilyen lényeges a folyamatos innováció a hardver oldalán, illetve az izgalmas új alkalmazások fejlesztése. „Ha rendezvényt szerveznénk ebben a szállodában a legizgalmasabb PC-alkalmazásokat fejlesztők számára, a terem kongana az ürességtől. Ugyanakkor be sem férnének az emberek, ha az iOS és az a másik operációs rendszer [az Android] lenne a téma. Az innováció most itt van”– fogalmazott Cook.

Nem az Apple az egyetlen cég, amely a PC jelentőségének halványodását jósolja. A International Data Corporation (IDC) szeptemberi előrejelzése szerint 2015-ben az amerikai internetezők többsége okostelefonról és tabletről fog csatlakozni a világhálóhoz. A Gartner pedig úgy számol, hogy az elkövetkező tíz évben a PC-k a táblagépekéhez hasonló tulajdonságokat fognak felvenni, hogy tartani tudják a versenyt.

Amint azt korábban megírtuk, az Apple várhatóan március 7-én jelenti be az iPad 3-mat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények