Hírportált indít az Anonymous

Az Anonymous mozgalom nevében tegnap bejelentették, hogy tovább dolgoznak korábbi tervükön, és hamarosan híroldalt indítanak – olvasható a szokásos fórumon, a Pastebinen közzétett, a Your Anon News (YAN) nevében kiadott tájékoztatóban.

A mozgalom a tavasszal kezdte meg kampányát az új hírportál létrehozása érdekében, többek között létrehoztak az erre a célra szakosodott Indiegogo honlapján egy adománygyűjtő oldalt, amelynek segítségével a kezdeti kétezer dolláros tőke mára több mint 54 ezer dollárra szaporodott.

Az Anonymousnál már eddig is létezett egyfajta hírgyűjtő tevékenység, melynek keretében meglehetősen spontán módon tették közé azokat a híreket, tudósításokat közösségi oldalakon, melyekről úgy ítélték meg, hogy a hivatalos média hallgat vagy nem ad nekik elég súlyt. Ezt a tevékenységet kívánják most professzionálisabbá tenni. Céljaik szerint nem egyszerűen hír-összegereblyézésről lesz szó (bár e tevékenység is folytatódik, a weboldal Twitter- és Facebook-integrációval is rendelkezik majd, hogy innen is begyűjtsék az információkat), hanem a szimpatizánsok közreműködésével egyfajta saját hírgyártó apparátust is létre akarnak hozni. Azt is közölték, hogy a lapban nem lesz lehetőség kommentelésre, a fontos, releváns és hiteles információkat keresik, a bulvártémákat mellőzik.

 

Azóta történt

Előzmények