Ajánlások a Windows új javítócsomagjához

A Microsoft arra kéri a Windows XP használóit, kapcsolják be az automatikus frissítési funkciót, hogy hozzájussanak az új szervizcsomag által nyújtott fokozottabb védelemhez, jobb felügyelhetőséghez és továbbfejlesztett kezelőfelülethez.

A Microsoft Corp. bejelentette, hogy a fejlett biztonsági technológiákat tartalmazó Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag gyártásra kész állapotba került. Az ingyenes szervizcsomag tartalmazza a Microsoft legújabb biztonsági frissítéseit és innovációit, erősebb védelmet nyújtó beállításokat határoz meg, továbbá olyan új, biztonsági funkciókkal bővíti a rendszert, amelyek megvédik a számítógépet a hackerekkel, a vírusokkal és az egyéb biztonsági kockázatokkal szemben.

"Az SP2 jelentős előrelépés azon célunk felé, hogy ellenállóbbá tegyük ügyfeleink számítógépeit az egyre kifinomultabb támadásokkal szemben" - jelentette ki Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője.

Az SP2 világméretű bevezetési folyamatának részeként a Microsoft 25 nyelvre honosítja a szoftvert a következő két hónap során, és letöltéssel, kiskereskedelmi terjesztéssel, ingyenes CD-ken, valamint új számítógépekre előtelepítve juttatja el a számítógépgyártókhoz, a vállalati ügyfelekhez és az egyéni felhasználókhoz. A már Windows XP rendszert használók a kívánt nyelvű változat megjelenésekor úgy juthatnak hozzá az SP2 csomaghoz, hogy bekapcsolják a Windows XP automatikus frissítés funkcióját. Az új frissítéssel egy új telepítőszoftver is letöltődik, amellyel optimalizálható az SP2 és a Windows XP jövőbeli frissítéseinek letöltése.

Azok az ügyfelek, akiknek nincs megbízható internetkapcsolatuk és CD-n szeretnének hozzájutni az SP2 csomaghoz, a Microsoft webhelyéről ingyenesen megrendelhetik a lemezt az SP2 nemzetközi kibocsátásával párhuzamosan. A Microsoft a számítógépgyártókkal is kapcsolatban áll, hogy azok a lehető leghamarabb képesek legyenek olyan Windows XP alapú számítógépeket szállítani, amelyekre az SP2 csomag van előtelepítve.

Az, hogy az ügyfelek az SP2 csomagot az automatikus frissítés funkció segítségével mennyi idő múlva kapják meg, számos tényezőtől függ: ezek közé tartozik, hogy mennyit használja a felhasználó az internetet, hol él, milyen nyelvű rendszert használ, illetve, hogy mekkora igény jelentkezik az interneten az SP2 iránt. Az automatikus frissítés szolgáltatás az internet szabad sávszélességét használja a frissítések letöltésére, így nem lassítja a napi számítógép-használatot. A tervek szerint az SP2 szervizcsomag az automatikus frissítés szolgáltatás segítségével közel 100 millió felhasználóhoz fog eljutni a következő két hónapban.

Minden vállalatnak tanácsos elkezdenie az SP2 kiértékelését, ha még eddig nem tette volna meg - ajánlja a szoftvergyártó. A Windows XP-t használó vállalati ügyfeleknek az első adandó alkalommal telepíteniük érdemes a szervizcsomagot a legfontosabb rendszereikre. Ez különösképpen érvényes a hordozható gépekre és az otthoni számítógépekre.

"A legújabb frissítések és fejlesztések kihasználása érdekében azt javasoljuk a Windows XP használóinak, hogy a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag telepítése után a Java.com webhelyről töltsék le a Java technológiát. A Microsofttal kialakított professzionális, konstruktív légkörű együttműködésnek köszönhetően a két technológia kompatibilis egymással." - mondta Jeff Jackson, az egyik legnagyobb vetélytárs, a Sun Microsystems Java fejlesztői platformért és stratégiáért felelős igazgatója.

A Service Pack 2 több tekintetben is előrelépést jelent az eddigi gyakorlathoz viszonyítva a Microsoft állítása szerint: 

- Erősebb biztonsági beállítások

Az SP2 alapértelmezett biztonsági beállításai szigorúbbak, emellett olyan új szolgáltatásokat és eszközöket tartalmaz, amelyekkel a rendszerek és az információk jobban megvédhetők a hackerekkel, a vírusokkal és más biztonsági fenyegetésekkel szemben. Mindez az otthoni felhasználók számára biztonságosabb internetböngészést és kommunikációt, a vállalatok számára pedig erősebb biztonsági infrastruktúrát jelent.

- Jobb menedzselés és felügyelet

Az SP2 új funkciói révén egyszerűbben kezelhetők és konfigurálhatók a biztonsági erőforrások, könnyebben elérhető és kezelhető biztonsági eszközök állnak rendelkezésre, emellett bemutatkozik az új Windows biztonsági központ (Windows Security Center) is.

- Hatékonyabb és biztonságosabb munka

Az SP2 tartalmazza a fontosabb illesztőprogramok továbbfejlesztett verzióját, az új technológiák (például a Wi-Fi és a Bluetooth) átdolgozott támogatását és a fontos funkciókhoz tartozó biztonsági frissítéseket - ezek együttesen hatékonyabb munkavégzést és élvezetesebb számítógép-használatot tesznek lehetővé.

Azóta történt

Előzmények