Az Adobe sem fejleszt régi Macre többé

Az Apple júniusban jelentette be, hogy operációs rendszerének ősszel bemutatni tervezett új verziója, a Snow Leopard kódnéven fejlesztett Mac OS X 10.6 már kizárólag Intel processzoros Mac számítógépeken fut majd, a régi, PowerPC-alapú modelleken nem. A sort a héten az Adobe folytatta.

A szoftvervállalat szerdán először azt közölte, hogy az Adobe Creative Suite csomag újabb verzióit már kizárólag Intel chipes konfigurációkra fejlesztik, majd egy nappal később elárulta, hogy a Lightroomból sem készül több PowerPC-s kiadás. A döntés következményeit részletező FAQ szerint a Creative Suite 3 és 4, valamint a Lightroom 2.x változatlanul használható lesz a nyugdíjazott architektúrán is, de az e platformon futó szoftverekhez már csak kritikus biztonsági hibákat javító patcheket adnak ki.

„Mire a következő Suite megjelenik, a legfiatalabb PPC-s Macek is legalább négyévesek lesznek. Ezek még ma is remek rendszerek, de ha valaki négy éven át nem cseréli le a munkaállomását, valószínűleg nem fog sietni a szoftverek cseréjével sem. A lényeg: az időnk és az erőforrásaink végesek, és mivel nagy változások vannak készülőben (a natív 64 bites támogatás és az áttérés a Carbonról a Cocoára), az Adobe-nak a jövőre kell koncentrálnia, nem a múltra” – indokolta a lépést a blogjában John Nack, az Adobe Photoshopért felelős vezetője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények