A Yahoo! megnyitotta levelezőprogramja forráskódját

A keresőcég vezetői a fejlesztések számának megugrását remélik lépésüktől, olyan beépülő modulok és extrák „tízezreinek” megjelenését, melyek jelentősen megemelik a szolgáltatás színvonalát. A Yahoo! utolsóként csatlakozott ahhoz a folyamathoz, melynek során a nagy internetes cégek bizonyos szolgáltatásaik fejlesztése érdekében hozzáférhetővé tették az adott program forráskódját (például a Google, az Amazon, a Flickr és a szoftverekkel kereskedő Salesforce.com).

A Yahoo! Mailnek jelenleg 257 millió regisztrált felhasználója van, s bár a Yahoo! úgy tervezi, hogy a felhasználókkal adatait tartalmazó kódokat nem osztja meg a programozókkal, de ezen kívül a vállalkozó kedvűek a program minden más részéhez hozzáférhetnek s módosíthatják.

Chad Dickerson, a Yahoo! szoftverfejlesztési osztályának vezetője elmondta a Reutersnek, hogy vállalata ugyan óriási kapacitásokkal rendelkezik, de az képtelenség, hogy minden felhasználó kívánságát kitalálják, ezt ők maguk nyilván jobban tudják, s most már meglesz a lehetőségük az extra elvárások teljesítésére is.

Azóta történt

Előzmények