A választásokra készül a TikTok

Az európai parlamenti választások közeledtével felvennék a harcot a tévinformációk és a befolyásoló kampányok ellen.

Nem titok, hogy az EU a big tech segítségét várja el a választások kapcsán, hogy tegyenek valamit az elképesztő mértékben terjedő tévinformációkkal, álhírekkel, deepfake tartalmakkal, befolyásoló kampányokkal és AI generálta tartalmakkal. Ezeknek pedig igen komoly táptalajt adnak a közösségi hálózatok.

A TikTok közölte, hogy felveszi a harcot ezekkel az európai parlamenti választások előtt, egy helyi nyelvű app segítségével, mind a 27 tagországban.

A TikTok igazából egy választási központot hoz létre, amelyen 2021 óta dolgozik, és már tavaly élesben is tesztelte több országban. Az app célja, hogy jobban informálja az európai embereket a választásokról.

A TikTok szerint így az emberek el tudják majd választani a tényeket a fikciótól. Közölték, hogy a helyi választási bizottságokkal és civil szervezetekkel is együtt dolgoznak, így megbízható és kormányzati információkat találnak majd az emberek a választási központjukban. Közölték azt is, hogy az EP-képviselők 30 százaléka használ TikTokot.

Elárulták, hogy a tényellenőrzőkkel is együtt dolgoznak, oktató videók készülnek a választási folyamatról és a tévinformációkról. A TikTok jelenleg 9 tényellenőrzővel működik Európában, de ezt a hálózatot bővítenék, és 9 további médiakampányt is indítanak. A titkos befolyásoló kampányok ellen is fellépnek majd, nagyobb átláthatóság és elszámoltathatóság mellett.

Azóta történt

Előzmények