A SpiralFrog lesz az iTunes végzete?

Mint arról nemrégiben hírt adtunk, a SpiralFrog, az Apple szolgáltatásának konkurenseként induló új online zenei szolgáltató vállalkozás már gőzerővel építi zenei adatbázisát. A legfrissebb hírek szerint a cég szerdán bejelentette, hogy megállapodást írtak alá az EMI kiadóval, mely szerint a SpiralFrog ingyenesen letölthetővé teszi az EMI zeneszámait az egyesült államokbeli felhasználók számára (az EMI szerződött zenészei közé tartozik többek között Sting, Nelly Furtado, Jay Z és Kanye West is).

A már korábban beharangozott zenei szolgáltatás decemberben indul majd el, s két hete hasonló szerződést kötöttek a Universal Music Grouppal is. A szakértők szerint egy egészen új üzleti modellről van szó esetükben, mert a tulajdonosok teljes egészében a reklámokból kívánnak megélni, ellentétben a piacvezető Apple iTunes zeneboltjával, amelyik a dalok után beszedett pénzekből tartja fenn magát.

„Roppant izgalmas koncepció, mert a hirdetéseket a zeneletöltéssel és más szolgáltatásokkal kapcsolja össze, hogy visszaszerezzék a kalózletöltések által elcsábított fogyasztókat” – értékelte az új vállalkozást Roger Faxon, az EMI vezetője. Faxon cége egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a kiadójukhoz szerződött előadóknak az elveszettek helyett új jövedelemforrásokat teremtsenek, s minden erejükkel harcoljanak a kalózletöltések ellen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények