A Samsung "titokban" megkezdte a valódi LED tévék értékesítését?

A jelek szerint egy új márkát hoztak létre Indiában, és így árulják az "Active LED" televíziókat.

A Samsung az idei év elején mutatta be első, forradalmi, 146 hüvelykes valódi LED (Micro LED) kijelzőjét, és az üzleti változat árusítását már meg is kezdték. A tervek szerint az otthoni felhasználóknak szánt modellekkel legkorábban 2019-ben léptek volna színre, azonban úgy fest változott a helyzet.

Active LED tv
Active LED tv [+]

A The Mobile Indian nevű oldal értesülései szerint a Samsung Indiában, Active LED néven létrehozott egy külön márkát, és e név égisze alatt árulják a Samsung moduljaiból összeállított kijelzőket. Konkrétan idézik Puneet Sethit, a regionális szórakoztatóelektronikai részleg vezetőjét, aki azt mondja, hogy ez a jövő technológiája, amely tökéletes kontrasztot, hibátlan színeket és ezáltal pazar képminőséget produkál. Az új modellek 110 (Full HD), 130 (Full HD), 220 (4K) és 260 (4K) hüvelykes változatban érhetőek el. Persze az áraknál semmi jóra nem lehet számítani, a legkisebbért is 137 000 dollárt (~37 500 000 forint) kérnek el, a legnagyobb pedig 480 000 dollárba, azaz körülbelül 132 millió forintba kerül.

Ez az egész húzás teljesen érthetetlennek tűnik egyébként. Nem világos, hogy a Samsung miért rúgta fel a korábbi terveit, hogy miért árulja ilyen horror áron ezeket a kijelzőket, illetve miért hoz létre egy külön márkát, és miért pont Indiában kezdi meg a forgalmazást. Mindenesetre az információ már olyan komoly szakmai oldalakon is megjelent, mint a Microled-info vagy a Display Daily, ami azt jelzi, hogy nem egy szimpla kitalációról lehet szó, mint ahogy azt eleinte gondoltuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés