A Nokia és a Sun erősít a mobil játékok területén

A Nokia és a Sun Mcrosystems bejelentették, hogy tovább bővítik együttműködésüket annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyék a mobil, többszereplős Java alapú játékok fejlesztését és továbbítását a fejlesztők, szolgáltatók és operátorok számára. A kibővített együttműködés keretében a Nokia SNAP Mobile megoldást integrálják a Sun Java 2 Platform Micro Edition Wireless Toolkitjével, a Sun Java System Content Delivery Serverrel és a a Solaris operációs rendszeren futó Sun Java Enterprise Systemmel.

Ezzel az átfogó, integrált megoldással a mobilszolgáltatók és játékterjesztők megbízható és méretezhető platformhoz jutnak a Java-játékok letöltéséhez és a többszereplős Java-játékok összekapcsolásához. A Sega, az első játékfejlesztő, amely felkarolta az SNAP Mobile megoldást, a JavaOne konferencián már elindította és bemutatta a világ első SNAP Mobile alapú Java játékait, a Reversit és a Blackjacket.

A Java eszközök számára SNAP Mobile közösségi és többjátékos funkciókat biztosító terminálkönyvtárak várhatóan 2005 elejére kerülnek integrálásra a J2ME Wireless Toolkitbe. A SNAP Mobile iránt érdeklődő játékfejlesztők, operátorok és szolgáltatók további információt a www.nokia.com/snapmobile oldalon vagy a snapmobile@nokia.com címen szerezhetnek.

Azóta történt

Előzmények